Berudium sp. z o.o.

 ul. Tuwima 2
 41-800 Zabrze

 Infolinia: 801 587 551
 Tel.: 32 273 36 18
 Czynne 7 dni w tygodniu
 w godzinach  8 - 23

 biuro@ekonomiczne-grzejniki.pl

Przedzwonimy do Ciebie jeżeli podasz poniżej swój numer telefonu.

Informacje o grzejnikach:

 

strona główna » lewe menu » opinie użytkowników

Opinie Użytkowników

 

Nasze grzejniki elektryczne sprawdziły się już w ponad 30 krajach na 5 kontynentach.  Wiele opinii o tych urządzeniach można znaleźć na przykład na stronach brytyjskich czy francuskich.

Poniżej zamieszczamy opinie polskich użytkowników. (Ważna uwaga)

Poniższe opinie są autentycznymi wpisami naszych klientów, bez "cenzury", bez żadnej ingerencji ze strony administratora serwisu.

Ważne: Niektórzy z autorów poniższych opinii zgodzili się na udostępnienie ich numerów telefonów  klientom poważnie zainteresowanym zakupem naszych grzejników.

Prosimy wpisać w pola poniżej wybrane informacje o sobie, treść opinii i zatwierdzić cały wpis do publikacji przyciskiem "dodaj opinię".

imię i nazwisko / miejscowość / ew. numer telefonu

treść opinii

wybierz zdjęcia w formacie JPG pokazujące zamontowane grzejniki (opcjonalnie)


Adam.M z dnia 29-09-2016

Przetestowane sprawdzo naprawdę są super!!!

Paulina Ch / Poznań z dnia 22-03-2016

Grzejniki haverland zakupiłam w październik 2015r. Zanim dokonałam wyboru przeszukałam wiele ofert różnych firm i porównywałam. Pierwsze co przykuło moją uwagę był ładny wygląd i kolorystyka - mam małe mieszkanie i nie chciałam żeby grzejniki przytłaczały swoim wyglądem. Ale szukałam też przede wszystkim najlepszego i w miarę taniego sposobu ogrzania mieszkania za pomocą grzejników elektrycznych bo niestety inne rozwiązanie nie wchodziło w grę. Wysłałam zapytanie i podczas miłej rozmowy telefonicznej otrzymałam wyczerpujące informacje na temat grzejników, które zostały dobrane zgodnie z metrażem mojego mieszkania (1500W i 500W do pokoju i kuchni oraz 500W drabinka do łazienki) i moimi oczekiwaniami odnośnie temperatury. Początkowo się wahałam, bo cena wszystkich grzejników jak dla mnie była niemała a przecież nie miałam też do końca pewności czy faktycznie będzie oszczędność na prądzie. Po kolejnej rozmowie telefonicznej zdecydowałam się na zakup i nie żałuję. Podczas jednej z tych rozmów dostałam wstępne wyliczenie na nadchodzący sezon grzewczy przy uwzględnieniu ceny za prąd oraz oczekiwanej temp w mieszkaniu i faktycznie po drugim już rachunku za prąd odkąd ogrzewam mieszkanie tymi grzejnikami mogę stwierdzić że zmieszczę się w wyliczonej kwocie. W mieszkaniu jest ciepło, nie stresuję się tym że grzejniki \"chodzą\" cały dzień i noc bo rachunki nie przerażają. Grzejniki mam ustawione na pożądane temp w nocy, podczas pobytu i podczas nieobecności w domu czy też na weekendy więc nie muszę też się zajmować codziennym ustawianiem temp, w zasadzie wystarczyło je zamontować, ustawić na oczekiwane temp i tak już sobie od 5 miesięcy działają. Zdecydowanie polecam - zarówno grzejniki jak i przemiłą i fachową pomoc przy obsłudze klienta.

Kamil Tomczewski/Bytom z dnia 03-03-2016

Grzejników haverland używam blisko 5 lat. Początkowo miałem zainstalowany jeden 500 W w łazience, ale odkąd \"pojawiło\" się w domu małe dziecko myślałem o demontażu pieca wolnostojącego. Piec w salonie zastąpiłem grzejnikiem o mocy 1500 W i dodatkowo zainstalowałem jeden w sypialni o mocy 1000 W. Ogrzewanie jest nieznacznie droższe od opałowego (kupowałem brykiet), ale wyjątkowo komfortowe i bezpieczne. W grudniu 2015 przestał działąć najstarszy z grzejników i po zgłoszeniu reklamacji firma przysłała nowy. Gorąco polecam wszystkim, którzy chcą tanio i efektywnie ogrzać swoje mieszkanie. Sam kontakt z właścicielem firmy Berudium to czysta przyjemność, naprawdę rzetelny i uczciwy facet.

Piotr Psz./Otwock z dnia 04-02-2016

Witam serdecznie.Wiosną ub. roku stanąłem przed koniecznością modernizacji ogrzewania w dwurodzinnym domu o powierzchni łącznej 240 m2. Dotychczasowe ogrzewanie starym piecem co na węgiel i drewno nie spełniało już naszych oczekiwań. Był projekt zainstalowania nowoczesnej instalacji gazowej, ale jej koszt przekroczył znacznie nasze oczekiwania, i jeszcze coroczne obowiązkowe przeglądy.Zwróciłem uwagę na grzejniki elektryczne, ale nie akumulacyjne na 2-gą taryfę, bo duże, mało estetyczne i \"siła\", nie konwekcyjne, bo za duży pobór prądu. To jakie?. Po przeczytaniu chyba całej zawartości internetu na temat ogrzewania, wybór padł na dwóch producentów i to na pewno nie chińskich ( co nie oznacza, że mam urazę do wyrobów z tego kraju)... Pierwsza propozycja to niemieckie Jawo, a druga to hiszpański Haverland. Grzejniki dość drogie w zakupie, ale koszt ogrzewania, to przede wszystkim eksploatacja. Wybrałem Haverland, bo: jednak tańsze od Jawo, zasada działania taka sama, warunki gwarancyjne bardzo podobne, i wreszcie absolutnie bezkonkurencyjna obsługa klienta w Berudium. Zakupiłem 22 grzejniki piękne w formie, o wysokiej jakości wykonania ( w tym 2 łazienkowe) o mocy od 750 do 1500W zgodnie z konfiguracją zaproponowaną przez firmę. Wysokość pomieszczeń ponadstandardowa, bo parter 3,25 m, piętro 2,80m. Zainstalowane czekały na sezon grzewczy, a my lokatorzy domu na rachunki za prąd. Jak na razie jest bardzo dobrze, dla przykładu w styczniu z mrozami ( w nocy ok -20 też bywało) zużyliśmy 2.470 kW, co odpowiada kwocie 1.480, zł. Na rodzinę, czyli za 120 m2 wychodzi 740 zł/miesiąc. W skali roku to ok. 4500,- zł. Dla porównania znajomi za ogrzewanie mieszkania 70m2 korzystając z sieci cieplnej płacą ok. 4000,- zł. Grzejniki zaprogramowałem na jeden z zainstalowanych programów (Plan 04) nastawiając temperaturę na 19 st.C (komfort) i 17 st.C (ekonomiczna). Doskonale współpracują z okazyjnie rozpalanym kominkiem. I jeszcze ważny szczegół. Jeden z grzejników nie podjął zaprogramowanej pracy. Po zgłoszeniu w firmie Berudium reklamacji, bez żadnych dyskusji w ciągu kilku dni dostarczono nowy. W zalewie informacji i osobistych doświadczeń o nierzetelności sprzedawców, to zaiste przejaw rzeczywistej dbałości o klienta. Wielkie uznanie!!!. Polecam bardzo i grzejniki i firmę.

Elżbieta B./ Radomsko z dnia 15-01-2016

Witam.Od miesiąca posiadam grzejnik -Haverland kupiłam na początek 1 sztukę 1500 Wat na próbę i mószę powiedzieć, że jestem zaskoczona mile zaskoczona,oczywiście zwiększyłam temperaturę na 25stopni bo do pokoju mószę mieć 2 takie (stare budownictwo).Akurat przyszły mrozy i miałam możliwość przetestowania, pokój otwarty na kuchnie i korytarz temperatura zadowalająca (wcześniej było 10 stopni a teraz 16,5stopnia mróz -20stopni) mały pobór prądu w dzień dogrzewałam węglem.Po przeliczeniu prądu(grzejnik wyświetla ile kilowatów pobrał) policzyłam razy 2 i jeszcze 1000 Wat do drugiego małego pokoju koszt wyszedł taki sam co paląc samym węglem.Na początku sądziłam ,że dla reklamy wszystko się napiszeale jestem mile zaskoczona grzejniki naprawdę pobierają mało prądu zamierzam przed następną zimą dokupić ,szkoda tylko że są takie drogie.Czy polecam?? Najlepiej niech każdy sam zdecyduje co chce mieć,ja zdecydowałam się na czyste ręce w tej samej cenie.

Jacek Branicki Gogolewo. z dnia 07-01-2016

Witam.Wiem iż wszyscy,albo prawie wszyscy boimy się rachunków za prąd,ale czy słusznie?Mam w mieszkaniu piec CO,w którym palę drewnem o ile jestem w domu,a mało co w nim przebywam,ponieważ cały dzień pracuję do wieczora ,albo i dłużej.W poszukiwaniu alternatywnego ogrzewania domu trafiłem na stronę grzejników oferowanych przez Berudium.W kontaktach telefonicznych ze sprzedającym (kilkugodzinnych) rozważałem opcję zakupu tych grzejników.Wspólnie ze sprzedającym staraliśmy się dobrać odpowiednie modele o odpowiedniej mocy do moich pomieszczeń.Tyle zaangażowania wiedzy i pomocy nie zaoferował mi jeszcze żaden człowiek.Po namyśle zakupiłem na próbę 2 szt.grzejników Haverland zanim wydam pieniądze na pozostałe 6 szt.To nie są małe pieniądze.Co z nimi zrobiłem po ich otrzymaniu?Rozstawiłem je po 1 szt. do salonu i do sypialni,gdzie nie powinny sobie dać rady ponieważ ich moc przewidziana jest do salonu_tylko.Mieszkam sam,w piecu się nie pali jak mnie nie ma.Przy optymalnych ustawieniach temp.mimo wszystko da się żyć.Super by było mieć komplet grzejników już w mieszkaniu,będą,bo już wiem iż warto.Po przybyciu do domu mam temp 17stopni w dwóch pomieszczeniach,napalę w piecu i jest O.K.Dla porównania w pokoju trzecim ,gdzie nie ma grzejnika,jeszcze jest ledwo 10 stopni.Nie muszę tego komentować.Koszty zużycia energii są porównywalne do zakupu drewna ,z tym iż to drewno należy pociąć ,porąbać przynieść do domu no i napalić,z tym że mnie to już nie będzie dotyczyć,z czego jestem bardzo zadowolony.Możecie mi wierzyć,lub nie,ale tej zimy grzejniki Heverland ratują mi życie,za co bardzo dziękuję sprzedającemu i gorąco polecam innym zainteresowanym zarówno produkt jak samą obsługę klienta.

Ula/ Warszawa z dnia 09-09-2015

Od grudnia 2014 jestem użytkowniczką trzech grzejników firmy Haverland - dwóch 1000 W i jednego 500 W. Nadpłata do rachunku za prąd przy rozliczeniu sezonu zimowego - niecałe 800 zł, czyli mniej niż 100 zł za miesiąc. Więcej wydawałam na drewno, ogrzewając dom kominkiem. Teraz cały czas jest ciepło i przyjemnie, a ja mam więcej czasu, bo nie muszę rozpalać w kominku. Poza tym grzejniki są naprawdę estetyczne. Polecam każdemu ten zakup, zwróci się po kilku sezonach :)

Łukasz Pyskowice z dnia 25-02-2015

Witam wszystkich którzy chcą kupić od tej Firmy Grzejniki Elektryczne chciałem się pochwalić że już jestem właścicielem takiego grzejnika który kupiłem 3 lata temu i posiadam go do dziś. Jeśli ktoś się waha kupienia takiego grzejnika to może być spokojny na pewno będzie zadowolony z niego, firma jest w porządku nawet po okresie Gwarancyjnym. W razie pytań proszę dzwonić pod nr tel. 695-143-485 postaram się odpowiedzieć na wasze pytania pozdrawiam

J. Widawski Ruda Śląska z dnia 12-02-2015 z dnia 12-02-2015

Jestem klientem Firmy Berudium od czterech lat, posiadam duży dom ogrzewany eko groszkiem, poszukując alternatywnego żródła zastanawiając się nad ogrzewaniem gazowym lub elektrycznym początkowo zakupiłem dwa grzejniki o mocy 1500 i 2000 W, mogę powiedzieć że jestem ogromnie zadowolony, ogrzewają pomieszczenia szybko, grzejniki są estetycznie wykonane , możliwość zaprogramowania każdego z nich na konkretną temperaturę jest dużym udogodnieniem, co rok dokupuję kolejne z myślą , że docelowo będą one jedynym żródłem ogrzewania. Analizując wszystkie za i przeciw doszedłem do wniosku, że pomimo faktu wysokiej ceny prądu technologia ta (grzejniki pracują około 25 min/h) jest konkurencyjna i jeżeli nawet całościowy koszt ogrzewania mojego domu tą technologią będzie trochę wyższy (choć symulacje pokazują inaczej) to kosztem niewątpliwej estetyki, wygody i komfortu i jak sądze bezpieczeństwa. Z czystym sumieniem mogę polecić w.w. Ponadto bardzo profesjonalna obsługa zarówno pod względem informacyjnym jak i logistycznym.

J. Olczak/Zgierz z dnia 08-05-2014

W ubiegłym roku, w grudniu kupiłam grzejnik Tecenor 1500 V do pokoju 12 m2 . Muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolona, choć na początku byłam sceptyczna. Dotąd miałam konwektory i rachunek za prąd na poziomie 600 zł miesięcznie. Odkąd uzywam Tecenora , rachunki za prąd spadły znacznie, bo więcej niż o połowę, choć trzeba również wziąc pod uwage, ze zima była lekka. Tak czy tak, zamierzam kupić jeszcze kilka tych grzejników do innych pomieszczeń. Chciałabym tez bardzo podziękowac właścicielowi firmy za wytrwałość i kompetencje, oraz wyrozumiałość, bo ciężka ze mnie klientka :)

Roman z Jeleniej Góry z dnia 11-02-2014

od tygodnia jestem uzytkownikiem grzejnikow tecenor.wyglad zgodny z opisem,duza estetyka wykonania.programowanie do opanowania,dobra wspolpraca z siedziba w Zabrzu,terminowosc.to tak jak na razie ogolnie teraz tylko uzytkowac i obserwowac koszty

Patrycja/ Warszawa z dnia 30-01-2014

Witam serdecznie! No i mam od trzech miesięcy. 10 szt. w tym drabinki, serii fine c. Fajnie sterowanie, chociaż denerwuje mnie, ze po wyłączeniu zanika pamięć, nie wiem, może coś źle robię... Szczerze, to sądziłam, że dzięki suchemu wkładowi będą dłużej od tradycyjnych pozostawać nagrzane. Nie zaobserwowałam tego, a wręcz przeciwnie, wodne pozostają moim zdaniem dłużej ciepłe po ustaniu grzania. Gdyby kumulowały dłużej ciepło, byłyby wydajniejsze. Są ładne, wiesza się bardzo łatwo (przy dużej dozie cierpliwości w odmierzeniu otworów pod uchwyt :) ) i tutaj uwaga - należy pamiętać i zaplanować wcześniej, aby gniazda były umieszczone po prawej stronie miejsca do montażu, bo inaczej lipa, ja nie zauważyłam tego i niestety musiałam przekładać kable w czterech pokojach i jednej łazience. Dom 145 m2, kanadyjczyk, temp. ustawione na 22 stopnie, w sypialniach poustawiałam na dwie h rano, i po południu cztery h. I jest ok. Chodzimy w krótkich rękawkach i nikt nie narzeka na chłód. rachunek za prąd za cały dom z grzaniem bojlerem w grudniu 560 zł, za styczeń narastająco przyjdzie pewnie 750 zł jak tak patrzę na licznik. I tutaj muszę przyznać, że spodziewałem się 1000 zł, więc jestem mile zaskoczona. Generalnie uważam, że nie warto zakładać gazu. to się nie opłaca i raczej nie zwróci w porównaniu do grzania prądem w budynku energooszczędnym z rekuperacją. Będę pisała o zużyciu prądu co jakiś czas.

Zbyszek / Stogi Malborskie z dnia 12-11-2013

Witam. W ubiegłym roku zmuszony byłem do wymiany ogrzewania (z powodu likwidacji kotłowni C.O.). Po rozważeniu wielu opcji, zdecydowałem się na ogrzewanie elektryczne, powód: estetyka, wygoda, funkcjonalność, brak składowania opału, itp. Po przeczytaniu wielu opinii i zaczerpnięciu informacji, wybrałem grzejniki Tecenor serii FINE, 4 szt. 2000W, 2x100W i 500W do ogrzania 41 m? mieszkania w bloku.Po sezonie grzewczym 2012/2013, miłe zaskoczenie. Poprzedni całkowity koszt ogrzewania mojego mieszkania wynosił ok. 3000 zł (olej opałowy), koszt ogrzewania elektrycznego od listopada do końca kwietnia wyniósł 1500 zł. Temperatura w mieszkaniu, komfortowa 23°C, ekonomiczna 20°C (taryfa elektryczna, zwykła G11). Ponadto obsługa przez firmę Berudium bardzo profesjonalna, z dbałością o klienta. POLECAM wszystkim zainteresowanym. Pozdrawiam.

Waldemar Albrecht/Bieniewice k.Błonia Warszawa zachód z dnia 21-03-2013

Grzejniki Tecenor zainstalowałem w domku typu kanadyjka o powierzchni 150 m2 z poddaszem użytkowym. Zamontowałem 14 sztuk o różnych mocach wedle rady Berudium. Na razie mogę powiedzieć, że urządzenia zapewniają nie wiarygodny komfort jeśli chodzi o sterowanie które można zaprogramować wedle uznania i potrzeb. z 14 grzejników wykorzystuję 12 i dom całkowicie jest dogrzany, od kiedy zamontowałem urządzenia zapomniałem co to jest kominek, co do kosztów wypowiem się w innym terminie jak już będę miał za sobą pełen okres grzewczy. Estetyka+niesamowita wygoda i funkcjonalność to są cechy którymi charakteryzuje się ten produkt i z całą pewnością uważam, że jest to najlepsza oferta na naszym rynku, a biorąc pod uwagę sposób obsługi jaki gwarantuje firma Berudium który jest moim skromnym zdaniem bardzo profesjonalny a przede wszystkim z myślą o kliencie polecam produkt jak i firmę z pełną odpowiedzialnością.

Marian/ Goleniów z dnia 27-11-2012

Witam po roku. Obiecałem ze się wypowiem na temat oszczędności w zużyciu energii po zamontowaniu grzejników Tecenor i po ich rocznej eksploatacji. Mieszkanie ok 40 m2 stara przedwojenna kamienica, duże ubytki ciepła ze względu na strych i brak lokatorów w mieszkaniu obok. Dwa pokoje, kuchnia i łazienka ( przedpokój bez ogrzewania). Kupiłem 4 grzejniki z elektronicznym programatorem ( 1500, 1250,500,750 WAT). Wcześniej ogrzewanie elektryczne za pomocą paneli grzewczych i olejaków. Koszty energii to co dwa miesiące 850 zł (zaliczkowo przez cały rok) i na koniec okresu rozliczeniowego ok 1100 trzeba było dopłacić. Po ostatnim sezonie już z Tecenorami mam 700 zł nadpłaty i zmniejszono mi zaliczki na poczet opłat do kwoty 760 zł/ 2 m-ce. Pierwszy raz mam nadpłatę i coś obniżono w Eneii. Może żeby nie było za słodko właśnie coś stało się z jednym z programatorów w grzejniku i nie załącza grzania choć inne funkcje działają. Zgłosiłem problem w firmie gdzie je kupiłem i po 20 minutach telefon, że jutro grzejnik wysyłają z Hiszpanii. Konkretnie, kompetentnie i bez pretensji, bez zarzutów - załatwiają temat. Myślę ze kto spotkał się lub porozmawiał z Panem Zbyszkiem to teraz wie na czym polega profesjonalna obsługa. Dziękuję. Grzejniki i firmę polecam. Obsługa - mistrzostwo. Marian Goleniów

Mariola Świerk, Rybnik z dnia 02-08-2012

Szanowni Państwo, przed kilkoma dniami otrzymałam grzejniki Tecenor, które mają ogrzać moje niewielkie mieszkanko...Mieszkanie o powierzchni 37mkw znajduje się się w bloku, który niestety nie jest podłączony do sieci centralnego ogrzewania. Piece akumulacyjne, które funkcjonowały w nim przez ostatnie 15 lat, zaczęły generować z sezonu na sezon, coraz większe zużycie energii. Zaczęłam się zastanawiać nad alternatywą... Ogrzewanie gazowe- owszem, gdyby nie przeszkody ze strony administratora budynku ( mieszkanie na parterze, niesprzyjające całemu przedsięwzięciu kwestie dotyczące wentylacji, oraz, co niezwykle dla mnie istotne - sam koszt intalacji.). Biorąc pod uwagę, iż jestem jedyną lokatorką tego mieszkania, poza weekendowymi wizytami dorosłego syna, oraz to, że pracuję, ważne dla mnie jest to, bym po powrocie z pracy, mogła się cieszyć ciepłym otoczeniem. Znalazłam w internecie ofertę sklepu ekonomiczne-grzejniki.pl , zainteresowana- zadzwoniłam i muszę przyznać oraz podkreślić bardzo poważne i profesjonalne podejście sprzedawcy do klienta.Zaznaczyłam, iż nie dysponuję potrzebną kwotą na zakup urządzeń. Uzyskałam odpowiedź, iż w Banku Ochrony Środowiska można na te urządzenia otrzymać preferencyjny kredyt. Zadzwoniłam, zapytałam. Okazało się to prawdą. W przeciągu kilku dni otrzymałam kredyt, najtańszy jaki kiedykolwiek miałam. Po dwóch latach spłaty, koszt kredytu wynosi ok. 10%. Wynika z tego, że nawet dysponując dodatkową gotówką, kompletnie nie opłaca się go wcześniej spłacać, gdyż więcej można zyskać inwestując pieniądze w jakikolwiek inny sposób, choćby w najprostszy- na lokacie bankowej. Tyle o kwestiach bankowych. Dotychczas nie kupowałam niczego poprzez witrynę internetową przedmiotów o takiej wartości.. To również było źródłem moich obaw, niepewności.. To w końcu nie zakup pary butów...Jak się okazało, niepotrzebnie- grzejniki otrzymałam w określonym wcześniej terminie. To tyle na początek, jeśli chodzi o początkową fazę moich doświadczeń, dotyczącą zakupu oraz jego finansowania. Mam nadzieję, że po sezonie grzewczym, będę mogła Państwu napisać równie pozytywne słowa dotyczące ekonomicznej strony funkcjonowania urządzeń, bo to było moją główną motywacją, by po prostu płacić mniej.. Z drugiej strony, pocieszam się tym, iż dotychczas nie znalazłam żadnej opinii, która wskazywałaby na niezadowolenie w tej kwestii.

Wit Jan Ilczuk, Łódź dnia 25.07.2012 z dnia 25-07-2012

Witam, mieszkam w częsci starego domu z lat trzydziestych ubigłegoo wieku.Jest to około 60 m2 na partrze oraz około 30 m2 części poddaszowej. Budunek byl w dość kiepskim stanie technicznym - w tym roku jest ocieplany. Dwa lata wcześniej został zamontowany kominek - nawet dość dużej mocy grzewczej ale niestety w czasie zimy okazało się, że jest za zimno. Miałem do wyboru zamontować piec co i dobudować do niego nowy komin lub zdecydować się na ogrzewanie elektryczne - gazu przewodowego nie ma na tym terenie. Szukając w internecie grzejników trafiłem na firmę sprzedającą grzejniki Tecenor. W podjęciu decyzji pomógł mi sprzedawca oraz wczesniejsze opinie innych użytkowników. W zeszłym roku kupiłem 6 sztuk grzejników 1040 W, które zamontowałem na parterze i na górze. Po sezonie eksploatacji stwierdzam, że był to trafiony zakup. Z kominka korzystałem dużo mniej niz poprzednio - był uruchamiany przy dużych spadkach temperatury na zewnątrz, a grzejniki olazały sie praktycznie bezobsługowe. Aby ułatwić sobie życie ( rzadsze uruchamianie kominka) postanowiłem w tym roku dokupić jeszcze dwa grzejniki, jeden 1040W i drugi 520W. Nie umiem podać ile kosztowała mnie ekspolatacja samych grzejników bo woda jest podgrzewana elektrycznie i gotowanie jest na płycie indukcyjnej. Na prąd - po roku ekspoatacji wszystkich urządzeń korzystających z energii elektrycznej - wydałem około 4500 PLN. Oczywiście mam jeszcze koszty zwiazane z korzystanem z kominka - nie mniej wydaje mi się, że to niewiele. Jednocześnie chcę podkreślić, że jakość obsługi - wyczerpujaca informacjia o produkcie, terminwość oraz uprzejmość sprzedającego są na najwyższym poziomie. Reasumując jestem bardzo zadwolony z zakupu i z czystym sumieniem mogę tę firmę i grzejniki polecić innym.

Paweł Abramowicz, Wrocław z dnia 20-06-2012

Witam, mam 8 grzejników Tecenor w mieszkaniu, które jest adaptacją strychu w starej kamienicy; powierzchnia po podłogach 140 metrów, wysokość od 1,2 do 3,15m. I jeśli ktoś się spodziewa, że napiszę opinię odmienną od wszystkich poniższych, to ma pecha... Firma bardzo fajna, dostawa zgodnie z ustaleniami i terminami. Dwa grzejniki dostałem pechowe: jeden był stuknięty w transporcie, drugi miał wadę fabryczną - źle zamontowany guziczek; oba zostały szybko wymienione na nowe, transport na koszt sprzedawcy. Są estetyczne, proste w obsłudze, a jedyny dźwięk, jaki wydają, to \"klik\" w momencie, gdy zaczynają grzać. Teraz o: kosztach. Wcześniej miałem konwekcyjne grzejniki elektryczne. Zrobiłem remont mieszkania, polegający na powiększeniu go o 45 metrów i dociepleniu stropów wełną (25cm). Po ostatnim sezonie grzewczym, w którym miałem już Tecenory, dostałem prognozę na kolejny. I okazało się, że koszta są niższe o około 20%. Nie jest to do końca miarodajne, bo z jednej strony większa powierzchnia, ale z drugiej - docieplenie. Sądziłem jednak, że będę płacić więcej, niż dotychczas, a tu - miła niespodzianka! Tak, czy owak z czystym sumieniem firmę polecam i życzę równie miłych niespodzianek.

Piotr, Łódź z dnia 27-04-2012

Ciekawe czy te opinie są moderowane?

Agnieszka, Warszawa z dnia 28-03-2012

Grzejniki Tecenor działają bardzo dobrze i bez zarzutów. Sprawdzają się w firmie rewelacyjnie. Znajomy ma także w domu i również jest bardzo zadowolony. Zdecydowanie warto je zakupić. Obsługa oraz kontakt ze strony firmy na wysokim poziomie. Dodam jeszcze, że ja w domu także mam ogrzewanie elektryczne i wychodzi zdecydowanie taniej niż ogrzewanie gazowe. Mam co prawda stare grzejniki (jakiejś holenderskiej produkcji), ale jest ciepło bardzo (zaznaczę, że jest to kamienica i wysokie pomieszczenia) i rachunki są niskie. Myślę, że należy zmienić myślenie, że ogrzewanie elektryczne jest drogie. Należy mieć tylko dobre grzejniki. Jeszcze raz bardzo polecam firmę oraz grzejniki Tecenor.

Ewa Lewandowska z dnia 11-03-2012

Grzejniki Tecenor działają bez zarzutu, wiele opcji ustawienia, dopiero zamontowane więc trudno ocenić koszt energii elektrycznej, poza tym wygląd bardzo estetyczny. Pomimo bardzo wielu telefonów prośbą o dodatkowe informacje oraz pomoc Pan zawsze był bardzo miły i udzielał bardzo wyczerpujących wyjaśnień, firma bardzo elastyczna, otwarta na indywidualne potrzeby klientów, polecam na 100%.

Rafał, Gdańsk z dnia 01-03-2012

W zeszłym roku w październiku, przy okazji remontu domu stanąłem przed dylematem czy wymienić starą instalację wodną co na taką samą tylko nowocześniejszą czy tez przerzucić się na inny typ ogrzewania. Dzwoniłem do bardzo wielu firm oferujących tradycyjne systemy co (kocioł + instalacja + grzejniki). Koszty były tak wysokie, że zainteresowałem się nowoczesnymi grzejnikami elektrycznymi. I tu się okazało, że koszt zakupu jest dużo niższy niższy niż przy ogrzewaniu tradycyjnym natomiast koszty eksploatacji miały być na poziomie ogrzewania gazem ziemnym. Właściwie nie wiem dlaczego zaufałem sprzedawcy i opiniom użytkowników, którzy przede mną kupili już podobne grzejniki i zdecydowałem się na zakup grzejników Fine C firmy Tecenor do całego domu tym bardziej, że dom mam w miarę dobrze ocieplony. Grzejniki okazały się niesamowicie estetyczne, łatwe w zaprogramowaniu a mocno obniżoną temperaturę w całym domu podniosły do zaprogramowanej w ciągu niecałej godziny. Przy okazji poznikały mi rurki w całym domu a pomieszczenie gdzie był kocioł zamieniłem w pomieszczenie gospodarcze. Ale tak naprawdę zszokowały mnie rachunki za elektryczność. Brałem cały czas poprawkę na sprzedawcę ale myślałem, że nawet jeśli rachunki będą o 20 - 30% droższe od tego co mówił to i tak mi się to w ostatecznym rozrachunku opłaci. Okazało się, że rachunki były na poziomie tego co sprzedawca mi wyliczył. Jeśli chodzi o mnie to jestem z zakupionych grzejników super zadowolony. Polecam te grzejniki wszystkim zainteresowanym, a szczególnie tym, którzy uważają, że nie ma nic droższego niż ogrzewanie elektryczne.

Marian/Goleniów z dnia 12-10-2011

Jakoś obsługi i informacja o produkcie oraz doradztwo - super. Wysyłka, terminowość na maxa zgodne z ustaleniami. Co do eksploatacji grzejników i zadowolenia z rachunków za energię to trzeba poczekać jakiś czas aż będę miał porównanie do obecnego ogrzewania. Dziękuję i pozdrawiam. Firmę polecam jako profi w tym co robi.

Andrzej Domański Warszawa 0784024661 z dnia 19-08-2011

W czerwcu dokonaliśmy zakupu grzejników na kwotę ponad 100tys i bardzo polecam współpracę z firmą . Bardzo pozytywnie oceniam zaangażowanie firmy - ciągły kontakt mailowy i telefoniczny , potwierdzenia nadania przesylki i przewidywany termin dostawy .

Marian Janik, Kielce z dnia 10-05-2011

Grzejniki dobre, bardzo ładne wykonanie, co prawda nie są tanie, ale warto kupić. Polecam

Marek Małecki, ul. Wiejska 20, Nowy Lubosz, 64-000 Kościan z dnia 14-04-2011

Jesienią 2010r. nie mając innej możliwości jak ogrzewanie gazowe czy elektryczne rozpatrywałem wszystkie aspekty za i przeciw. Zarówno w kwestii ogrzewania gazem jak i kwestii ogrzewania prądem. Brałem pod uwagę zarówno względy estetyczne jak i bezpieczeństwo, zarówno swoje jak i domowników. Po wielu analizach, zdecydowałem się na ogrzewanie elektryczne. Pozostał jeszcze problem wyboru rodzaju grzejników. Informacje, które uzyskałem z internetu pozwoliły mi na odwiedzenie kilku użytkowników ogrzewania elektrycznego. Było ogrzewanie panelowe, za pomocą paneli mocowanych na ścianach, na sufitach i było też takie, które wyglądem przypomina tradycyjne grzejniki ogrzewane podgrzaną przez piec wodą. Po wielu dyskusjach i różnego rodzaju wyliczeniach zdecydowałem się na grzejniki Firmy Haverland. Pierwszym kłopotem, którego musiałem zlikwidować było zwiększenie zabezpieczenia (zainstalowałem osobne zabezpieczenie gniazd, z których grzejniki były zasilane. Drugim, który wyniknął w trakcie eksploatacji, to zainstalowanie licznika dwutaryfowego. Grzejniki są tak skonstruowane, że każdego można zależnie od potrzeb osobno zaprogramować i wówczas ekonomika ich używania staje się bardzo czytelna. Możliwości zaprogramowania różnych temperatur w różnych porach dnia i wykorzystywanie drugiej taryfy opłat, stało się kluczowym argumentem, przemawiającym na rzecz trafnego jak teraz już mogę powiedzieć wyboru sposobu ogrzewania. Zatem, jeżeli ktoś się zastanawia podobnie jak ja przed kilkoma miesiącami na wyborem ogrzewania , to zachęcam do skorzystania z urządzeń Firmy Haverland. Pamiętać należy, jeżeli ktoś chce ogrzewać całe mieszkanie jak ja by zwiększyć bezpieczniki i koniecznie zainstalować licznik dwutaryfowy. Same urządzenia, sprawują się naprawdę super. Ustawiając temperaturę w każdym pomieszczeniu w zależności od potrzeb, podgrzewają te pomieszczenia do tej temperatury oczekiwanej przez nas i wyłączając się kiedy tą temperaturę osiągną. Na przykład przychodząc z pracy w godzinach wieczornych chcemy by temperatura w pokoju dziennym była 22 stopnie, a w łazience do kąpieli 25 stopni. Ustawiamy czas (godzinę) od której byśmy chcieli by ta temperatura była kiedy wrócimy i od tej godziny grzejnik zaprogramowany realizuje program podgrzewając pomieszczenie. Pozostałe godziny, kiedy nas nie ma programujemy np na 16 stopni, wprowadzając spore oszczędności. Zważywszy na komfort, czystość, estetykę i co najważniejsze ekonomiczne spojrzenie na tą kwestię mogę stwierdzić, że jestem z wyboru zadowolony.

Krzysztof Maziarz, Jędrzejów z dnia 06-04-2011

Mieszkamy w drewnianym domu z bali. W kwestii ogrzewania długo rozważaliśmy różne możliwości. Ponieważ nasz dom jest bardzo ciepły bez problemu ogrzewamy go kominkiem, jednak jest to rozwiązanie dobre wtedy, gdy w domu jest ktoś, kto może kominek obsłużyć. My potrzebowaliśmy ogrzewania automatycznego, łatwego w obsłudze lecz dającego możliwość zmiany parametrów ogrzewania osobno dla każdego pomieszczenia. Ogrzewania elektryczne daje właśnie takie możliwości. Analizowaliśmy ofertę różnych firm, jednak przeważyła oferta Haverland, ze względu na kompleksowość: Grzejniki mają ?w sobie? wszystko to, co jest potrzebne do ich uruchomienia i działania, nie trzeba żadnych dodatkowych regulatorów czy innych elementów. Nie bez znaczenia jest także ich piękny wygląd, bo przecież grzejnik w każdym pomieszczeniu zajmuje eksponowane miejsce. Cieszy nas także bardzo dobry kontakt ze sprzedawcą, w którym wyraźnie czuje się zainteresowanie i życzliwość. Montaż grzejników okazał się bardzo łatwy i szybki ? nie trzeba było do tego żadnych fachowych prac. Obawialiśmy się trochę samego programowania, ponieważ instrukcja obsługi przedstawia to w sposób mało czytelny ? dwie kolumny obok siebie i mnóstwo informacji. W praktyce okazało się to o wiele prostsze i dosyć łatwe do zapamiętania. Osobom jeszcze niezdecydowanym polecamy markę Haverland.

Bartosz Jedynak, Katowice z dnia 04-04-2011

Tuż przed zimą zakupiłem grzejniki firmy Haverland. Sprzęt jest bardzo prosty w obsłudze oraz ekonomiczny. Dużym plusem jest możliwość regulowania temperatury, co pozwala na zaoszczędzenie pieniędzy, ponieważ grzejnik tylko dogrzewa pomieszczenie i nie występuje niepotrzebna strata energii, co ma miejsce przy używaniu grzejnika bez termostatu. Plusem jest też łatwość montażu oraz przyjazny design. Zużycie prądu nie wzrosło znacząco. Polecam.

Magdalena Torońska-Łuczyńska, Zabrze z dnia 28-03-2011

Latem 2010 roku wymieniliśmy wszystkie grzejniki elektryczne bez wkładu ceramicznego ( z wyjątkiem łazienkowych) na grzejniki Haverland. Nasze spostrzeżenia wynikające z ich zakupu, instalacji i użytkowania są następujące: 1. Grzejniki są bardzo efektowne i niezwykle łatwe w montażu. 2. W pełni potwierdzamy opinię o wyjątkowej i kompleksowej dbałości Sprzedawcy o Klienta na każdym etapie transakcji (od zamówienia przez terminowe dostarczenia towaru i instalację grzejników aż do sprawdzenia ich działania). 3. Eksploatacja grzejników pokazała, że są one nie tylko przyjemne w użytkowaniu (równomierna temperatura w pomieszczeniach) ale są również (przynajmniej w naszym przypadku) znacznie tańsze niż poprzednio używane. Ze względu na to, że część domu jest ogrzewana również kominkiem przytoczę dane dotyczące tylko tych pomieszczeń, w których nie ma ogrzewania kominkowego. Wszystkie grzejniki są o mocy 2kW a) pokój z grzejnikiem Haverland z wkładem ceramicznym ? Pierzchnia 14,5 m2 ;ustawienie temperatury 21 st C przez 24 h/dobę; zużycie energii od października do marca włącznie ? 992 kWh b) łazienka z grzejnikiem bez wkładu ceramicznego; powierzchnia 5,7 m2; nastawa maksymalna; zużycie energii w ww. okresie 1120 kWh c) łazienka z grzejnikiem bez wkładu ceramicznego ? powierzchnia 8 m2 ? nastawa średnia; zużycie energii w ww. okresie 1024 kWh 4. Dodatkowe uwagi dotyczące eksploatacji grzejników są następujące: a) Grzejniki są wyjątkowo ekonomiczne w średnich temperaturach. Każde podgrzanie pomieszczenia, czy to przez słońce, czy kominkiem powoduje widoczny spadek poboru mocy. Są one jednak również wrażliwe na spadek temperatury (otwarte okna, drzwi). Dlatego dobrze jest umieszczać je tak aby nie były narażone na chwilowe zmiany temperatury. b) Bardzo dużym udogodnieniem jest możliwość sprawdzanie aktualnej temperatury i łatwość ręcznej zmiany nastawy. W naszym przypadku zaprogramowanie na stałe niektórych grzejników nie jest dobrym rozwiązaniem i dlatego cenimy sobie opcję ręcznej regulacji.

Bartosz Więckowski, Poznań z dnia 07-03-2011

Zakupiłem kilka miesięcy temu komplet grzejników Haverland do swojego domu pod Poznaniem. Dom wymagał generalnego remontu i nie chciałem już męczyć się z żadnym grzaniem, które wymaga stałego nadzoru, dbania o nie czy dodatkowych instalacji. Wybór grzejników Haverland był prosty bo urządzenia Haverland są bardzo popularne w Szkocji (Edynburg) gdzie pracowałem przez ostatnie trzy lata. Wszystkie grzejniki zamontowałem sam w ciągu jednego dnia (14 szt.). Trochę zajęło mi zaparogramowanie ale teraz mam dokładnie takie temperatury w pokojach jakie chciałem. Koszty są takie jakich się spodziewałem (wiedziałem od znajomych ze Szkocji jakie jest zużycie energii i przeliczyłem to na polskie ceny). Grzejniki są naprawdę efektowne, ceny i tak niższe niż to co płacą np. moi znajomi czy rodzice za ogrzewanie gazowe. Jestem zadowolony z zakupu! Jedyny mankament, jeżelu musiałbym już coś wymyślic to programowanie. Trzeba poczytać dodkładnie instrukcję i zainwestować w to trochę czasu. Chcaiałbym też podkreślić, że nie mam żadnych zastrzeżeń do sprzedawców, byli naprawdę uprzejmi i za każdym razem udzielali mi wyczerpujących informacji.

Artur Stabecki Warszawa z dnia 02-03-2011

Chyba nie powinienem jeszcze zostawiać tu swojej opinii bo urządzeń jeszcze nie wypróbowałem. Kupiłem 20 grzejników TE do swojej firmy pod Warszawą. Dostałem duży rabat. wszystkich urządzeń nie było w Polsce i trzeba je było sprowadzać z Hiszpanii. Dostałem je dokładnie po tygodniu jak obiecał sprzedawca. Jeszcze ich nie zamontowałem ale kilka wyjąłem z kartonu i są dokładnie takie jak jak na zdjęciach - choć są do biur i na wyglądzie nie zależało mi tak bardzo. Rewelacyjny był kontaktze sprzedawcą. Miałem przed kupnem mnóstwo pytań i dzwoniłem do niego chyba kilkanaście razy i zawsze udzielał mi pełnych informacji. Polecam w każdym razie firmę i sprzedawców, o rachunkach za prąd napiszę wtedy kiedy kiedy je dostanę.

Rafał Głuszka, Szczecin z dnia 23-02-2011

Kupiłem 12 grzejników TT do swojego domu. Działają rewelacyjnie! Rachunki za prąd prawie dokładnie na poziomie ogrzewania gazowego które miałem przed remontem. Szkoda tylko, że nie są tańsze. Ale i tak jak policzyłem sobie cenę nowego kotła i wymianę starej instalacji to i tak wyszły mi spore oszczędności.

Agata / Drawno z dnia 17-01-2011

Witam! Zakupiłam u Państwa grzejniki z serii TT i rzeczywiście- jestem bardzo zadowolona z tego zakupu! Grzejniki w pełnym stopniu spełniają swoją rolę: od czasu instalacji tych grzejników płacę niższe rachunki więc są w pełni ekonomiczne; mam bardzo duży komfort użytkowania- nie muszę martwić się o temperaturę w pomieszczeniach, gdyż rzeczywiście jest taka, jaką sobie zaprogramuję i jeszcze do tego wszystkiego są ekologicznie i nie mam w domu żadnego kotła i zbiornika na paliwo, wyglądają naprawdę stylowo i estetycznie. Zdecydowanie polecam!

Mariusz Zwierzyński z dnia 10-01-2011

Kupiłem na początku października 8 grzejników ceramicznych do swojego domu. Grzejniki pięknie się prezentują i działają dokładnie tak jak jest to opisane na stronie internetowej Haverlanda. Rachunki za prąd są teraz prawie dwa razy niższe niż te, które płaciłem przedtem za grzejniki konwektorowe. Co prawda musiałem wymienić jeden grzejnik bo głośno "strzelał" przy ogrzewaniu się i stygnięciu. Sprzedawca wytłumaczył mi, że to wada odlewu aluminiowego co czasem się ponoć zdarza. Trzeba jednak przyznać, że grzejnik wymieniono mi z dnia na dzień i bez żadnych zbędnych dyskusji.

Andrzej Wajdak, Gliwice z dnia 28-12-2010

Z początku podszedłem nieufnie do grzejników firmy Haverland, gdyż wszyscy obiecują mniejsze zużycie energii, mniejsze koszty i inne cuda mające związek z tym jak nowoczesne urządzenia nie są(przynajmniej wg firm, które je sprzedają). Zachęciła mnie jednak możliwość wypróbowania urządzenia z możliwością jego zwrotu w ciągu 10 dni bez ponoszenia żadnych kosztów. Sam posiadam domek wypoczynkowy i znam uczucie chłodu jaki w nim panuje oraz ile mniej więcej czasu zajmuje ogrzanie tego miejsca do tzw. znośnych temperatur. Urządzenie zawiozłem jeszcze tego samego dnia do opisanego wcześniej miejsca by wypróbować przede wszystkim interesującą mnie opcję dotyczącą zaprogramowania go w ten sposób by zaczął ogrzewać o konkretnej porze i kończył również o z góry zaplanowanym czasie. Dwa dni później udałem się na tydzień na urlop i muszę przyznać, że byłem miło zaskoczony witającym mnie ciepłem dzięki czemu od razu mogłem poczuć się jak w domu bez zbędnego wysiłku, który bez grzejników musiałby mnie czekać. Również dodać muszę, iż grzejniki ładnie prezentują się w pomieszczeniach jak i również montaż tychże jest banalnie prosty. Na rachunek za prąd dopiero czekam ale jeśli spełni moje oczekiwania tak jak spełniły je wymienione wcześniej rzeczy to mogę szczerze polecić je każdemu kto tak jak ja chciałby by ich miejsca wypoczynku, czy to domy letniskowe, czy mieszkania witały ich ciepłem na które mają wpływ tak jeśli idzie o jego temperaturę jak i okres jego działania.